2010. november 29., hétfő

Xmas planning

Előszedtük tavalyi és még a tavalynál is jóval régebbi karácsonyi dekorációkat. Három óriási doboz van telis tele gömbökkel, fehér és piros meg bordó fa almákkal és szarvasokkal, gyöngyökkel, csillogó dobozkákkal.
Tavaly egy egészen különleges színösszeállítást találtam ki, bordó, türkiz és arany. Csak különböző méretű gömbök a fenti színekből, gyönyörű volt! Pár évvel ezelőtt a karácsonyi jutalom összegéből vásároltam egy közel 3 méteres műfnyőt, olyan amerikai stílusút. Annyira élethű, hogy mindenki megkérdezi, hol tudtunk ilyen formás fenyőt venni?
Idén azonban nem azt a fát szereljük össze, hanem igazit veszünk. A színeket illetően már ki is találtuk, arany és fehér lesz a Karácsonyunk. Arany és fehér gömbökkel és olyan apró, finoman rezgő aranyszínű jégcsapokkal.
17 éve az első karácsonyfánykat Citrommal saját készítésű dobozkákkal díszítettük fel. Vettünk pink és lila színű fényes celofánt, szintén pink és lila fényes, vékony szalagot, majd több száz gyufásdobozt bevontunk a celofánnal, átkötöztük a szalaggal. Még a Szentestét megelőző éjszakán is gyártottuk a dobozokat, hogy minél több  legyen belőlük. Azon a karácsonyon nem égőket akasztottunk a fára, hanem gyertya csipeszeket gyertyával,. egyszerű, fehár karácsonyi gyertyákat. Gyönyörű lett a karácsonyfánk, tényleg mindenki a csodájára járt.
Én karácsonykor rengeteg sütit, kekszet és mézeskalácsot sütök. Az idén mézeskrémes, puha ishlervirág eperzselével töltve és csokoládéval bevonva, makaron, kókuszos zabpehely csók és narancsos-csokis angol keksz lesz a desszert menü. Jah és az elmaradhatatlan csokis csokitorta, édes tejszínnel és marcipánnal.
Ha sok vendégünk lesz, bedobok még egy gesztenye tortát is, a nagymamám receptje szerintit, aminek a tésztájában nincs liszt csak gesztenye, a krém pedig tejszínhabos gesztenyemassza. Kis rummal feldobva és csokoládé tűcskékkel díszítve.
Sütök persze még pogácsát és sajtos perecet. Az ünnepi menü még nem állt össze teljesen, valami nagyon különlegeset szeretnék, de ami mégsem bonyolult eljárásokkal készül, hiszen a deszertek közül a makaron elkészítése éppn elég bonyolult lesz. Talán halászlé, hiszen sok-sok éve mindig halat eszünk. A továbbiakra pdig keresem az ötleteket tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése