2010. november 17., szerda

Most

A nagytakarítás nem csupán a ház rendberakása. Megpróbálok az életemben is "nagytakarítani" . Kidobálok vagy inkább mellőzök mindent és főképpen mindenkit, aki rendetlenséget okoz.
Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen én, aki haszontalan tárgyakhoz is módfelett tudok ragaszkodni, az emberekhez még inkább  kötődöm. Szerencsére van valami és valaki, aki mindenekfelett áll, a nyári erdélyi utam emléke mindent felülmúl. Sokszor felidézem az éjszakát, amikor átvágtunk a hargitai erdőn, a füstöt, az útelterelést, de legfőképpen az otthon ízét, az otthonét, amihez nem kellett kényelmes ház és meleg vacsora. Csak egyszerűen az otthon érzése.
Azóta is próbálkozom, vagyis próbálkozunk, mert azt hiszem nem is én próbálkozom, hanem mások próbálkoznak velem. Biztosan nekik sem könnyű, ezt belátom.
Próbálkozásuk néha kicsit javít a helyzetemen, de igazából csak összezavar és eltereli a figyelmemet  ideig-óráig.
Persze ez sokszor jó, sőt nagyon jó. Talán nekik is csupán ugyanerre szolgál a próbálkozás. Mert valami nem egészen kerek az ő életükben sem.
Szóval, most nagytakarítok. És azt hiszem , itt dől el, hogy mi az amit vagy akit képes vagyok kidobni és mi az vagy ki az aki marad.
Szeretném ha maradnál, de nem így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése