2011. január 27., csütörtök

Görög brokkolikrém pirítósra

Görögnek kizárólag a feta miatt mondható!
A broccolit (én mélyhűtöttet szoktam) jó puhára megfőzöm sós vízben. Leszűröm és miközben hűl, lecsepeg.
A kihűlt brokkolit majonézzel jól összekeverem, sózom, borsozom (inkább fehér borsot használok), fokhagyma pépet teszek bele (1-2 gerezd, csak finoman..)és puha feta sajot keverek hozzá. Ehhez a recepthez nem a kimért fetát vásárolom, hanem a dobozosat, mert az a sós lé miatt sokkal puhább,
Ennyi a recept.
Barna vagy fehér kenyér szeleteket pirítok, inkább csak jól átmelegítek a sütőben, annyira, hogy a kenyér közepe még puha maradjon, de a felülete kezdjen el keményedni, sülni.
Aki jobban szereti a fokhagymát még nálam is, az bátran tegyen a pirítósra is belőle.

Olyan egyszerű és nagyszerű, hogy elkészítésének semmiféle trükkje nincs. Ízletes, a brokkolit csak ebben a formájában tudom megetetni a gyerekeimmel. Ebből viszont bármikor bármennyit képesek bevágni.
Nyárra sózott kert paradicsommal fogom tálalni.
Jövő hétre meglesz a fényképezőgépem, vagy egy új vagy a régi megjavítva, és fotókat is készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése