2010. szeptember 26., vasárnap

Mese

Egyszer volt, hol nem volt , volt egyszer egy szépséges hercegnő (Annabella) és egy jóképű herceg (Pierrot), akik találkoztak .
A hercegnek megtetszett Annabella és fordítva is ez történt.
Elkezdtek együtt lovagolni, romantikus erdei sétákat tettek és fenséges lakomákon vettek részt. A hercegnő egyszer csak azt gondolta magában, hogy megbabonázza az ifjút.
Egy lakoma utáni éjszakán csillámos varázsport hintett Pierrot fejére, s immáron férj-feleség voltak. Szegény herceg nem tehetett semmit, pedig ő nem is akarta elvenni feleségül a lányt.
Pár év múlva a hercegnő, aki tulajdonképpen már Pierrot hercegné volt, ismét varázsolt, és a herceg akarata ellenére szült egy fiúgyermeket. Szegény Pierrot, hiszen ő nem is vett részt ebben, az egész Annabella műve volt.
Éltek -éldegéltek és Annabella újabb varázslata újabb gyermeket adott, egy kislányt. Szegény, szegény Pierrot! Miért éppen vele történik ez meg?!
Ő csupán szenvedő alanya volt Annabella bűbájának, teljes passzivitásban élt, a bűbájos boszorka pedig csak varázsolt és varázsolt. S mialatt Annabella varázsolt, ő szűz lánykákkal múlatta az időt bánatában.
Ahogy múltak az évek, Annabella egyszer csak megunta a varázslást és elfordult Pierrot-tól, újabb áldozatra vetett ki hálóját. Vele is varázsolt egy nagyot, kisfiuk született. Annabella el akarta hagyni Pierrot-t,őt azonban annyira fogva tartotta a bűbáj, hogy nem engedte el asszonyát . Annabella csapkodott, vagdalózott, de akkora varázsereje nem volt, hogy a brutális Pierrot-t leszerelje. Szegény Pierrot, annyira menekült volna, de valami fogva tartotta őt és arra kényszerítette, hogy fogva tartsa Annabellát.
A herceg egyszer csak megismerkedett egy másik hercegnővel ( Tagetes), akinek még az előzőnél is nagyobb volt a varázsereje és akinek egycsapásra sikerült a gonosz Annabellát leállítani az ármánykodásról, a herceg szemét felnyitotta majd abban a pillanatban le is csukta, de a pillanat elég volt ahhoz, hogy  Pierrot elszakadjon Annabellától.

Ugye, milyen hihetetlen, együgyü-bugyuta mese ez? Nos, aki nem hiszi, járjon utána....

2 megjegyzés:

  1. Na igen, már gyerekkorunkban is folyton békává akartál varázsolni!!! Mondtam már akkor, hogy ne csináld, nem hallgattál rám, de legalább varázsolni ezek szerint jól megtanultál :)) Vagy mesét írni??? :D Á

    VálaszTörlés
  2. Vigyázz a szádra, mert Téged is elvarázsollak!
    :)

    VálaszTörlés